Saturday, October 6, 2007

(marcia arietta)


un txt din alta poeta din usa:) marcia arietta

[repetition against self]

[repetition against self] in a sleeve of air where the shore does not resist the sea. halcyon days. sense no sense. aimless wanderings direct intellect. the red fan has caught an old trout. i no longer measure the oatmeal the water. every day we pack. tomorrow we will spell adequate. the potting shed harbors an orange tree. [self against repetition]


iarasi genul asta de fracturi care imi place. ca atunci cand te duci singur undeva si asculti ceea ce se intampla in jur. nu e nevoie de niciun efort sa asculti - ca sa privesti, tb sa-ti deschizi ochii, cel putin, dar urechile sunt oricum deschise si prind automat sunetele. si stai asa si asculti tot ceea ce se intampla, fara sa interpretezi, fara sa legi sunetele intre ele, fara ca ele sa insemne ceva pt tine. doar te prinzi cumva de ele. sa ai ceva care sa te tina. si stai pur si simplu si asculti.

in genul asta de txt, mi se pare ca se intampla acelasi lucru. numai ca auzul asta e orientat cumva spre interior, sa prinda ceea ce se intampla acolo. dar niciodata nu poti gasi o limita fixa intre interior si exterior, orice situatie prin care treci are o reflectie inauntru, si e misto sa reconstitui dintr-un txt din asta cadrul in care ar fi putut fi conceput. si m e o sintagma care imi place : 'aimless wanderings direct intellect'. 'aimless wandering' e un lucru despre care chuang tzu vb f mult si-mi place tare ce spune el. intr-un sens, hoinareala asta lipsita de scop e singurul moment in care poti fi liber, in care nu te simti legat de nimic si curgi si e perfect in regula asa, nu te deranjeaza nimic. si daca intelectul tau e dirijat de aceasta 'aimless wandering' iese un fel de gandire nomada, un fel de gandire care nu are repere fixe si se muleaza pe orice. o gandire care n-are nicio treaba cu nimic si nu afirma nimic si poate trece de la orice subiect la altul. asa cum sari din link in link, cand hoinaresti pe net, dar preconditia pt navigarea pe net, cum zice hakim bey, e 'sa-ti lasi corpul afara', cum iti lasi papucii la usa cand intri intr-o casa. si tu ti l-ai lasat si hoinaresti aiurea pe aici, impreuna cu mine.

0 comments:

Post a Comment